Celalalt capat al Furiei

Si sarind dintr-una in alta, am descoperit care este capatul celalalt al furiei. Furia mea J. Tin de capatul asta de furie de … muuuulti ani. Si de la o vreme m-am apucat sa ma duc usor usor pe tunel si sa vad ce este la celalalt capat, acolo in negura. Ca am invatat (cred ca de la Debbie Ford) ca daca vrei sa suprapui imaginea si sa vezi … trebuie sa te duci pe firul apei, acolo de unde incepe. Si sa le inozi J.
Si am vazut ca furia este reactia care ma apara si ma protejeaza ca sa nu simt rusinea. Rusinea … Probabil sentimentul negativ cel mai pregnant din copilaria mea: rusinea ca nu sunt destul de buna, ca nu se tine cont de mine. Din teoria ce am citit-o … ar trebui sa incerc permanent sa recreez aceasta situatie ca sa o asimilez intr-un final. Si ma intreb cum naiba o re-creez daca in secunda in care creierul meu face cea mai vaga legatura cu un potential sentiment de rusine la orizont (probabil situatii care NU ar rusina pe 80% dintre ceilalti oameni) iese un suvoi de furie care face totul una cu pamantul in jur … doar asa …. just to be sure J. Dar da, daca ma uit mai bine, vad ca aceeasi iesire de furie care ma scoate din rusine … ma aduce cumva inapoi, pe usa din dos, incat nici macar eu nu imi dau seama. Si ma aduce intr-un fel in care furia insasi nu ma mai poate scoate de acolo, pentru ca s-a anulat pe ea insasi cumva … Fie prin faptul ca este prea exagerata, fie prin faptul ca avand reactii distorsionate imi fac o imagine in fata celorlati … imagine care ii determina sa urmareasca un moment de pay back. Uite de ex, la servici, daca cineva este furios si frustrat … va gasi cumva o cale sa incerce sa ma puna intr-o postura proasta (valabil pt cei superiori ierarhic sau de la care tb sa obtin ceva) si sa se descarce. Mereu am fost clientul perfect pentru asa ceva, uneori mi se pare chiar haios si nobil rolul de a prelua energia negativa si de a-i feri pe altii mai moi. M-am obisnuit asa de bine incat o vad venind cel putin cu cateva clipe inainte sa se materializeze, timp suficient cat sa imi incordez muschii.
Cu cat ma gandesc mai mult, cu atat imi dau seama ca nici macar nu stiu si nu pot vizualiza exact de este rusinea. Rusinea de a nu fi suficient de bun … Este total diferita de FRICA de a nu fi suficient de bun. Dar nu-mi dau seama prin ce, nu pot conceptualiza. Daca ma gandesc la furie de ex, o vad asa de bine, ii pot atribui chiar si terminatii psihice. Insa nu pot vizualiza ce inseamna de fapt rusinea.

2 păreri la “Celalalt capat al Furiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *